Meeverhuizen hypotheekrente

De hypotheekrentes zijn het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen, dit heeft een negatief effect op de maandelijkse lasten.

Maar weet je dat je de rentes vanuit het bestaande rentecontract over het algemeen kunt meeverhuizen naar je nieuwe woning? Met de lage rentes van de afgelopen jaren is dit aantrekkelijk, zeker als je huidige rentecontract nog langer dan 10 jaar loopt. De rente kan meeverhuisd worden tot maximaal het bedrag dat nu nog aan hypotheek openstaat. Heb je een extra hypotheek nodig, dan geldt voor dat deel de actuele marktrente. Overall gezien is deze combinatie van rentevastperiodes interessanter dan dat je een geheel nieuwe hypotheek af moet sluiten tegen de huidige rentes, zowel met het oog op de leencapiciteit (maximale hypotheek) als met het oog op de lasten.

Let op! De voorwaarden verschillen per geldverstrekker. Ons advies is dan ook om dit onderwerp vóór het verkopen van je woning te bespreken! Ben je benieuwd of dit voor jou interessant is, dan neem gerust contact met ons op.